Als je er als kind niet op kon vertrouwen dat je ouders er voor je waren en je de liefde zou ontvangen die je nodig had, is de kans groot dat je een angstige gehechtheidsstijl hebt ontwikkeld.
Deze pijnlijke ervaringen liggen opgeslagen in het onderbewuste deel van je brein en in je zenuwstelsel. Vanuit deze oude wonden verwacht je keer op keer dat je opnieuw verlaten zult worden.
Krijg inzicht in je gehechtheidsstijl
Jessica Baum is een door de wol geverfde psycho- en relatietherapeut. In de loop van ruim tien jaar ontwikkelde ze een methode om uit de destructieve achtbaan van gehechtheidsproblematiek te stappen. In Angstig gehecht neemt ze je mee op een helende reis en helpt ze je inzicht te krijgen in je gehechtheidsstijl.
Op liefdevolle wijze begeleidt ze je op je weg van ‘zelfleegheid’ naar ‘zelfvolheid’, waarbij je leert hoe je van jezelf en anderen kunt houden. Je innerlijke kracht en zelfliefde zullen langzaam maar zeker sterker worden, zodat er een voedingsbodem ontstaat voor een stabielere en meer bevredigende liefdesrelatie.
Angstig gehecht bevat meditatieoefeningen (ook online te beluisteren, Nederlandstalig).
Jessica Baum is een erkend therapeut in de geestelijke gezondheidszorg en is oprichter van het Relationship Institute of Palm Beach in het zuiden van Florida, dat relatietherapie, gezinsbegeleiding en hulp bij verslavingsproblematiek aanbiedt.
Meer lezen over hechting?
- Hechtingsstoornis – Mieke over haar zoektocht naar therapie
- De pijn van verstoorde hechting – Jim van Os in gesprek met Valérie
- Als therapie eindigt en (ont)hechting de hele kwestie is
Heb je een vraag?
Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.
Ken je de mini-College’s van PsychoseNet al?
Bekijk PsychoseNet college’s van Jim van Os over zorg en herstel, van depressie tot psychose.