In Mijn halve moeder schrijft Angèle Nederlof over haar jeugd en hoe zij zich daarvan heeft bevrijd. Ze vertelt openhartig over haar worsteling met schuldgevoelens en machteloosheid. Mag zij gelukkig zijn als haar moeder het niet is?
De moeder van Angèle Nederlof wordt regelmatig in een psychiatrische inrichting opgenomen. Haar vader voedt de vier kinderen op zijn eigen manier op. Angèle woont als tienjarige bij een onbekende tante en als puber in een groot pleeggezin.
Ondanks het slechte voorbeeld blijft ze in de liefde geloven
Als ze psychosomatische klachten ontwikkelt, volgt Angèle Gestalttherapie. Dat vormt een keerpunt in haar leven. Mijn halve moeder is een fascinerend boek over veerkracht, doorzetten en nooit opgeven.
Eenmaal midden twintig vertrekt ze voor een jaar naar Nieuw-Zeeland. Het afscheid van haar moeder blijkt de laatste keer dat ze haar nog gezond ziet.
Recensies
“Het boek van Angèle Nederlof is voor mensen die worstelen met hun jeugd – en wie doet dat niet – buitengewoon relevant.” – Frénk van der Linden
“Wat goed dat iedereen die zich in een soortgelijke kind-ouderrelatie bevindt, erkenning kan krijgen met dit boek voor zijn eigen worsteling en de altijd voortdurende loyaliteit tussen ouder en kind. Benauwend en bevrijdend tegelijk.” – Annemiek de Wit, manager GGZ-instelling en mentor in het tv-programma ‘100 dagen in je hoofd’
Angèle Nederlof is sinds eind jaren ‘80 een succesvolle Gestalt- en relatietherapeut. Ze is (co) auteur van diverse relatieboeken, waaronder Succes in je relatie.
Meer lezen over KOPP kinderen?
- Het vaderschap en psychische kwetsbaarheid – een kopp-kind als levenselixer
- KOPP-zorgen in mijn rugzak – Elly Hellemons
- KOPP – Kinderen van ouders met psychische problemen
Behoefte aan een luisterend oor?
Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.
Ken je de PsychoseNet Shop al?
Goede boeken over de Nieuwe GGZ, Psychosegevoeligheid, Trauma en nog veel meer!