Neurodiversiteit begrijpen in 33 vragen komt uit de reeks kopzorgen van Jim van Os en Simona Karbouniaris. Dit boek belicht neurodiversiteit en neurodivergentie vanuit een vernieuwend perspectief: niet als een stoornis, maar een manier om alle variatie in gedrag en emotie te zien als uitkomst van een ontwikkelend brein in zijn unieke omgeving.
Neurodiversiteit, iedereen uniek
Termen zoals ADHD, ADD, hoogsensitiviteit en autismespectrumstoornis doen zelden recht aan de rijke verscheidenheid van het menselijke brein. Ze vlakken de natuurlijke variëteit in menselijk functioneren uit, wat kan leiden tot onbegrip in behandeling, opvoeding, onderwijs en therapie.
Wat betekent neurodiversiteit wel en niet?
Hoe beïnvloedt het ons dagelijkse leven?
Hoe kan de omgeving steun bieden aan neurodivergente mensen?
Als we in kaart kunnen brengen hoe dat voor iedereen anders is, krijgen we een helder begrip van hoe we elkaar beter helpen en kunnen we ieders bijzondere mix van gevoeligheden en kwaliteiten leren waarderen.
Als je interesse hebt in dit boek, overweeg dan eens het boek via PsychoseNet aan te schaffen. Zo blijf jij op de hoogte en steun je PsychoseNet met je aanschaf.
Meer boeken uit de Kopzorgen reeks
- Psychose begrijpen in 33 vragen – Jim van Os, Stijn Vanheule
- Trauma begrijpen in 33 vragen – Simona Karbouniaris, Jim van Os
Wil je Neurodiversiteit verder begrijpen?
- Alles over Neurodiversiteit
- Vormen van Neurodiversiteit
- De 7 Dimensies van Neurodiversiteit
- Hoe herken je Neurodiversiteit?
Heb je een vraag over neurodiversiteit?
Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.
Verder lezen over goede zorg en GGZ?
Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.