Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Madeleine van Mourik in Wie ben je niet: "Het aantal mensen met een burn-out en depressie is hoog. Moeten we anders gaan kijken?"

Auteur:

Madeleine van Mourik

Wie ben je niet – Madeleine van Mourik

Het boek Wie ben je niet is geschreven door Madeleine van Mourik. Madeleine schrijft: “De tijd waarin we leven is best uitdagend. Velen lopen vast en het aantal mensen met een burn-out en depressie is nog nooit zo hoog geweest. Ook zien we het aantal huwelijken wat strandt nog steeds stijgen. Worden we misschien gedwongen om anders te gaan kijken?”

Dit boek geeft je de basis van een ander perspectief

Een heldere blik waarom je de innerlijke rust, het geluk of de liefde waar je zo naar verlangt, maar niet gevonden krijgt. Het is makkelijk en duidelijk geformuleerd en geeft je inzichten in je trauma’s, patronen, triggers, angsten en het ego.

Bewustwording is wakker worden. Het besef dat je ergens in zat, waar je nu als toeschouwer naar kunt kijken. De belangrijkste relatie die je hebt, is de relatie met jezelf. Maar wie ben je zelf? Na het lezen van dit boek, kun je inzien dat je niet bent wie je denkt dat je nu bent. Al het lijden dat je kent, gaat over de pijn van het verlies van de verbinding met jezelf.

Handboek voor bewustwording

Kortom, dit is ‘Een handboek voor bewustwording’. Spiritualiteit omgezet in taal die voor iedereen te begrijpen is. Het is to the point, concreet en iedereen zal zichzelf erin herkennen. En het blijft niet alleen bij herkennen, er worden duidelijke handvaten gegeven waar je direct zelf mee aan de slag kunt. Je bent tenslotte zelf je eigen beste genezer.

Deel 1

Je krijgt als lezer inzicht in je conditionering en hoe je dit terugziet in alle relaties. Je gaat je bewust worden van je onbewuste zelf. Ook ga je ontdekken wat de invloed is van de stress en trauma’s die je vanaf je jeugd met je meedraagt. Je gaat inzien hoe oude patronen je tegenhouden om te komen waar je wil zijn en waarom je steeds terugvalt in oude gewoontes.

Deel 2

Dit deel gaat over het ego, de kleine ‘ik’. Als lezer ga je inzien hoeveel impact de conditionering van je ouders heeft gehad en welke overlevingsmechanismen je hebt aangeleerd. Wie is die kleine ‘ik’? En hoe overleeft hij of zij in deze wereld? Langzaam zullen de puzzelstukjes op zijn plek vallen.

Deel 3

In het laatste deel krijg je de handvatten om de vraag; ‘wat nu?’ te beantwoorden. Hoe ga je als lezer alles wat je hebt ingezien en geleerd op een goede manier doorleven en integreren? Hoe maak je verbinding met jezelf? Hoe begin je met het doorbreken van je afhankelijkheid? Zodat je kunt leven vanuit innerlijke rust.

Zet de eerste stappen om dit te doorbreken, met de praktische tools die worden aangereikt in dit boek. Stap uit de afhankelijkheid zodat je weer vanuit authenticiteit en vrijheid kunt leven.

Recensies:

Ik vond het boek verhelderend en ook soms bijna pijnlijk confronterend. Zo herkenbaar en een enorme spiegel. En ik dacht steeds aan nog andere mensen die dit beslist ‘moeten’ gaan lezen. Ik kan me voorstellen dat je hier heel veel mensen mee kunt helpen.” – Jacqueline Reit (Stoer – tekst & creatie)

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Ken je de mini-College’s van PsychoseNet al?

Bekijk PsychoseNet college’s van Jim van Os over zorg en herstel, van depressie tot psychose.

Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie? door Jim van Os
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat betekenen de DSM-diagnoses die bij psychose gesteld worden?
Mini-college: Wat is het probleem met de diagnose schizofrenie?
Mini-college: Wat is psychisch lijden – en wat doe je er aan?
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie?
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat is psychisch lijden en wat doe je er aan?
previous arrow
next arrow