Zorgen voor iemand met psychische problemen kan zwaar zijn
De omgeving kan veel voor iemand betekenen. Zij kunnen een luisterend oor bieden, signalen oppikken en zo nodig hulpverlening inschakelen. Naasten hebben net zo hard ondersteuning nodig, bijvoorbeeld van een familievertrouwenspersoon of familie-organisatie.
Goede informatie voor familie en naasten
Wat als je familielid of je naaste in crisis raakt of zorg nodig heeft? Wat kun je voor jezelf en de ander betekenen? De informatie in dit hoofdstuk is met zorg geschreven door de professionals van PsychoseNet.
Het kan heel zwaar zijn om voor een familielid of een naaste te zorgen. Hier vind je informatie over organisaties die je bijstaan. Ook vind je bronnen en hulplijnen die van waarde kunnen zijn.
Ondersteunen van familieleden, elke dag weer een uitdaging
Christiaan Verheij werkt als familievertrouwenspersoon. In zijn blog omschrijft hij het belang van het ondersteunen van familieleden tijdens een crisis.
Steun ons
Wil je Stichting PsychoseNet financieel steunen? Dankzij donaties kunnen we onder andere meer informatie, filmpjes en tools toevoegen aan deze site. We hebben ambities genoeg. Wij zijn heel blij met iedere bijdrage!
Wil je graag bijeenkomsten bijwonen om informatie over je kwetsbaarheid te vinden? Of wil ervaringen uitwisselen met anderen? Kijk dan eens bij de familieorganisaties. Ze bieden vaak telefonische hulp of individuele belangenbehartiging.
Als naaste van… een blog over je eigen leven leven
Als naaste van… Het boek Hongerige Geesten’ van Gabor Maté inspireerde Rianne tot het schrijven van dit blog. Leef je eigen leven.
Hulplijnen
Mogen we je helpen?
Ben je naaste en heb je een vraag voor een psychiater of ervaringsdeskundige? Wil je chatten met een chatprofessional die ervaring heeft als naaste? Je bent welkom.
Netty Dijkstra-Geuze heeft twee zoons met autisme. Ze beschrijft in haar boek hoe alles haar teveel wordt, met een ernstige psychotische depressie tot gevolg.
Henk-Willem Klaassen is sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en schreef een boek over hoe familieleden en hulpverleners in de ggz samen kunnen optrekken.
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.ToestaanNiet toestaanPrivacy policy