Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Mijn verlangen naar erkenning

De Onderzoeker (pseudoniem) schrijft deze blog om gezien te worden in de GGZ. "Graag deel ik mijn zoektocht en verlangen naar erkenning".

De Onderzoeker (pseudoniem) schrijft deze blog over zijn verlangen naar erkenning, om gezien te worden in de zorg. Hij wil een nieuwe definitie maken hoe psychiaters onderzoek moeten doen in de praktijk bij patiënten. “Graag deel ik mijn zoektocht en verlangen naar erkenning”.

Je hoeft de herinnering niet te hebben

1e pinksterdag 2022: Zelfonderzoek

Ik sprak mijn ex-vrouw en vertelde haar dat ik de oorzaak van mijn eerste psychose wilde weten. Ik besloot een zelfonderzoek starten.

September 2022: Psychose Begrijpen in 33 Vragen

In september 2022 kwam het boek: Psychose Begrijpen in 33 Vragen, van Stijn Vanheule en Jim van Os uit. In dat boek kwam ik een zin tegen die inhoudelijk voor mij nieuw was: ”je hoeft de herinnering niet te hebben van een gebeurtenis als je maar bij het gevoel/de emotie kunt komen van die gebeurtenis.”

Mijn iets jongere zus, had eens aan mijn vader gevraagd hoe het kwam dat ik altijd zo negatief naar mijn moeder was. Hij vertelde haar dat er kennelijk iets is voorgevallen tussen mij en mijn moeder toen ik 3 jaar oud was. Want sinds dat moment is mijn  houding t.o.v. mijn moeder veranderd. Mijn zus vertelde dit later aan mij. Mijn vader heeft er nooit iets over verteld en ik heb hem nooit iets gevraagd.

Met deze wetenschap ging ik op zoektocht. Ik kwam maanden later (eind januari 2023) bij dat gevoel van dat conflict. Ik ontdekte dat ik mij gevoelsmatig los had gekoppeld van mijn moeder. Daardoor transformeerde mijn bovenkamer. Dat duurde een week. Daarna kreeg ik de intensieve wens om mijzelf te koppelen aan mijn moeder. Dat gebeurde ook. Een golf van gevoelens overspoelde mij.

PsychoseNet.nl

Maart 2023: Ik word online gezien

In maart 2023 meldde ik mij bij psychoseNet.nl voor hulp. Via het eSpreekuur en de chat is het namelijk mogelijk om vragen te stellen aan experts of om simpelweg te praten over wat je dwars zit met iemand die luistert.

12 april 2022: Gevoelens van liefde

Ik ontving ik zeer onverwachts, wederom uit een golf van gevoelens, de liefde van mijn vader. Mede door de chat-gesprekken met de medewerkster van de Chat van PsychoseNet.nl wist ik beter met dit cadeau om te gaan.

Weer later, op een zondag daarna, wandelde ik op de Franciscusdreefbrug en overspoelden mij de gevoelens van liefde voor mijzelf.

21 juni 2023: Een verplichte opname

Ik werd verplicht opgenomen in een psychiatrische inrichting, op initiatief van een waarnemend huisarts. Ik was verbaasd dat dit in Nederland kon.

30 juni 2023: Opdracht van minister R. Dijkgraaf

Op 30 juni krijg ik te horen – via een bijzondere vorm van communicatie – dat ik voor minister R. Dijkgraaf een onderzoek moest starten naar het functioneren van psychiaters in het ziekenhuis.

19 augustus 2023: Klacht tegen behandelend psychiater

Augustus 2023 dien ik een klacht in tegen de behandelende psychiater omdat hij de diagnose niet wil bijstellen, nadat mijn werkelijke huisarts had toe gegeven dat de waarnemend huisarts een fout had gemaakt. Zonder succes. Ik heb sinds 19 augustus voortdurend geageerd tegen de diagnose, zonder succes. Mijn behandelaars hebben de waan dat ik een waan heb.

Nieuwe definitie voor het doen van onderzoek

20 oktober: Definitie voor het doen van onderzoek bij de GGZ

Op 20 oktober heb ik aan minister C. Helder de volgende nieuwe definitie gestuurd voor het doen van onderzoek bij de GGZ en anderen. In opdracht van minister R Dijkgraaf en minister C. Helder heeft de LUSOR-Organisatie deze ontwikkeld en opgesteld.

Hierbij de nieuwe definitie:

Het is de fluisterende kracht van Intuïtie, creativiteit en inspiratie, waarin het voortschrijdend inzicht, dat nog verborgen zit, door zorgvuldig onderzoek en samenwerking in brede zin, naar boven wordt gehaald”.

Dus niet het blind vertrouwen en een heilig geloof in een dossier is de bedoeling. Maar wakker schuddend wetenschappelijk onderzoek waar psychiaters, psychologen en gedragswetenschappers zich aan moeten houden. Eigenlijk is het verboden om het dossier – en vooral de diagnosen uit het verleden – als uitgangspunt te nemen. Je begint gewoon opnieuw, met nieuwe ogen.

Ook gedragsdeskundigen zoals bij familieopstellingen en Reikie en anderen moeten zich hier aan houden. Deze definitie voorkomt dat men ervaart, wat ik tot nu toe heb ervaren.

7 december 2023: Werken aan een second opinion

December 2023 ben ik ontslagen uit de psychiatrische inrichting. Op dit moment werk ik met professor Jim  van Os samen aan een second opinion over de diagnose die men over mij stelde. De bedoeling is dat ik erkend word in mijn opvatting over het niet hebben van een psychose en in mijn opdracht om een nieuwe definitie te maken van hoe psychiaters onderzoek moeten doen in de praktijk bij patiënten.


De Onderzoeker (pseudoniem) is sociaal en is organisatie psycholoog.

Meer lezen over dit onderwerp?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Ken je de mini-College’s van PsychoseNet al?

Bekijk PsychoseNet college’s van Jim van Os over zorg en herstel, van depressie tot psychose.

Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie? door Jim van Os
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat betekenen de DSM-diagnoses die bij psychose gesteld worden?
Mini-college: Wat is het probleem met de diagnose schizofrenie?
Mini-college: Wat is psychisch lijden – en wat doe je er aan?
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie?
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat is psychisch lijden en wat doe je er aan?
previous arrow
next arrow

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *