Ben je psychosegevoelig en krijg je ondersteuning bij beheren van je eigen financiën? Dan kun jij tegen een vergoeding deelnemen aan het FinFit project!
Voor dit onderzoek zijn de onderzoekers geïnteresseerd in hoe mensen met psychosegevoeligheid hun (financieel) functioneren beoordelen.
Waarom?
Het goed kunnen beheren van je eigen financiën, ook wel “financieel zelfmanagement” genoemd, is belangrijk voor deelname aan de maatschappij en voor een zelfstandig leven. Voor de een is financieel zelfmanagement makkelijker dan voor de ander. We weten dat veel mensen met psychosegevoeligheid hier moeite mee hebben, maar er is tot nu toe nog maar weinig onderzoek gedaan naar hoe dit precies zit. Daarom doen wij dat!
Wat vragen we van je?
We willen graag weten hoe je zelf kijkt naar je financieel, dagelijks en sociaal functioneren. Tijdens deelname aan het onderzoek zal je daarom een aantal vragenlijsten invullen die gaan over je financieel functioneren, je dagelijks functioneren en de sociale steun die je ontvangt.
Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer 30-45 minuten
Je kunt de vragenlijsten online invullen op de computer, laptop, tablet of smartphone. Als je wilt deelnemen sturen wij je een link met toegang tot de vragenlijsten.
Deelname heeft geen gevolgen voor je financiële situatie
Je gegevens worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld.
Wie kunnen er meedoen aan het onderzoek?
We zijn opzoek naar mensen die aan de volgende criteria voldoen:
- Je hebt psychosegevoeligheid
- Je ontvangt financiële ondersteuning in de breedste zin van het woord (bijvoorbeeld hulp bij belastingaangifte, het regelen van verzekeringen of je hebt hulp bij budgetbeheer of bewindvoering)
- Je hebt op het moment van deelname geen acute psychose
- Je hebt een goed begrip van (geschreven) Nederlandse taal
Wat krijg je ervoor terug?
Voor deelname ontvang je €20,-.
Het doel van het FinFit project is om uiteindelijk een tool te ontwikkelen waarmee mensen met psychosegevoeligheid kunnen worden ondersteund bij financieel zelfmanagement.
Door de kennis die wij met dit onderwerp opdoen lever je met je deelname óók een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van deze tool.
Wil jij deelnemen aan het onderzoek?
En voldoe je aan de bovenstaande criteria? Dan kun je contact opnemen met één van de onderzoekers door een mailtje te sturen naar:
Eva Niestijl (e.niestijl@rug.nl) of Josephien Jansen (j.l.jansen@rug.nl)
Het FinFit project wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met het Rob Giel Onderzoekscentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Vrije Universiteit Amsterdam en Stichting Nieuw Nabuurschap.
Verder lezen over inkomen?
- Wegwijs in de WIA – Nicoline van Klaveren
- Chester Navarro over werk, inkomen en sociale acceptatie
- Je weg vinden met een Wajong uitkering
Heb je een vraag?
Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.
Ken je de mini-College’s van PsychoseNet al?
Bekijk PsychoseNet college’s van Jim van Os over zorg en herstel, van depressie tot psychose.