Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Vragenlijst onderzoek Samen Verbinden – Psychiatrie UMC Utrecht

Help het UMCU onderzoeken hoe we na een intake beter kunnen aansluiten bij de belevingswereld van jongvolwassenen: onderzoek Samen Verbinden.

Wil je de onderzoekers van het Onderzoek Samen Verbinden helpen bij hun onderzoek hoe ze na een intake beter kunnen aansluiten bij de belevingswereld van jongvolwassenen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar? ⬇️

🔎 We onderzoeken:

  • De specifieke behoeften, mogelijkheden en belemmeringen van jongvolwassenen tijdens het werken aan herstel.
  • Welke middelen er zijn om de inzet van de Netwerkintake te versterken met deze inzichten.
  • Wat het beste aansluit bij deze doelgroep.

We zoeken personen die vragen willen beantwoorden

Het invullen van de vragenlijst duurt 5-10 minuten. Je inzicht en ervaring zijn waardevol! We hebben drie verschillende vragenlijsten:

Heb je zelf als jongvolwassene ervaring met behandeling binnen de GGZ?

Vul dan de vragenlijst in via de onderstaande knop:

Ben je een naaste van een jongvolwassene in de GGZ?

Ben je een naaste van een jongvolwassene, die behandeld wordt binnen de GGZ of behandeling heeft gehad, vul dan de vragenlijst in via de onderstaande knop:

Ben je zorgverlener binnen de GGZ en werk je met jongvolwassenen?

Ben je zorgverlener binnen de GGZ en heb je ervaring met de zorg voor jongvolwassenen, vul dan de vragenlijst in via de onderstaande knop:

Wat gaan we hiermee doen?

Op 19 december zal de eerste focusgroep plaatsvinden. Tijdens deze focusgroep zullen jongvolwassenen, naasten en zorgverleners ervaringen en inzichten uitwisselen om samen te onderzoeken wat helpend is voor jongvolwassenen om te blijven werken aan herstel.

Heb je vragen of interesse?

Het Onderzoek Samen Verbinden is een onderzoek van van het UMC Utrecht. Mail je vragen gerust naar netwerkintake@umcutrecht.nl.


Loes van Ginkel, namens het onderzoeksteam Netwerkintake.

Meer lezen over GGZ?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Ken je de hoofdstukken van PsychoseNet al?

De professionals van PsychoseNet schreven deze hoofdstukken met betrouwbare, hoopgevende informatie.

 Psychose is de staat waarin iemand de wereld waarneemt door de bril van zijn eigen angstige, spirituele of andere emoties, en daar zó intens in opgaat dat andere mensen het niet meer kunnen volgen. Het is een staat waarin alles om je heen zwanger is van persoonlijke betekenis.
Is de energiehuishouding te laag afgesteld, dan ben je somber en kun je niets (depressie). Als de energiehuishouding te hoog is afgesteld barst je van de energie, dan doe je veel en voelt het alsof je alles kunt (manie of hypomanie).
Contact hebben met mensen en je verhaal vertellen helpt om weerbaarheid tegen depressie op te bouwen, om te stimuleren en om je leven (opnieuw) vorm te geven.
Hoe je de wereld en de mensen om je heen beleeft is anders. Het kan heel moeilijk voor je zijn om andere mensen te vertrouwen en veilige relaties met andere mensen te ontwikkelen. Je bekijkt de wereld door een hele andere bril dan iemand die een veilige jeugd heeft gehad.
Bij de behandeling van een psychose, manie, depressie of trauma wordt soms medicatie voorgeschreven. Het is verstandig om samen met je behandelaar door de tijd te blijven monitoren of afbouwen of verminderen van je medicatie mogelijk is.
Herstellen is lastig. Waar het om gaat is dat de persoon en zijn naasten bijgestaan worden bij een persoonlijk en vaak moeilijk proces van leren om zoveel mogelijk ‘je ding’  te kunnen doen ondanks de kwetsbaarheid.
Welke behandelingen zijn mogelijk als je te maken hebt met psychose, trauma of stemmingsklachten? En welke behandeling past het beste bij jou? Dit kan een behoorlijke zoektocht zijn.
De omgeving kan veel voor iemand betekenen.  Naasten hebben net zo hard ondersteuning nodig, bijvoorbeeld van een familievertrouwenspersoon of familie-organisatie.
Psychische klachten en verslaving gaan vaak hand in hand. Kan een verslaving ontstaan door psychische klachten? Kan middelengebruik psychische klachten of klachten verergeren? We vertellen je er meer over in dit hoofdstuk.
Alles over Psychose
Alles over Bipolariteit
Alles over Depressie
Alles over Trauma
Alles over Medicatie
Alles over Hulp en Herstel
Alles over Behandeling en Zorg
Alles over Naasten
Alles over verslaving
previous arrow
next arrow