Ik ben via een rechter op genomen en zijn er afspraken dat ik geen medicatie aangeboden krijg. Echter is dat nu wel het geval, zelfs met dwang en weer een onjuiste diagnose die is bevestigd door de behandelaar op dit moment.
Vraag wat is de consequentie als mijn lichaam dit wordt toegediend?
Welke vormen en bijverschijnselen ook op mijn gebit heeft dit gevolgen?
Ik ben benieuwd welke invloed macht en dwangmedicatie op een gezonde vrouw heeft. Is daar een artikel over bekend en welke machtsverhoudingen in 2019 nog mogen bestaan? Welke invloed heeft dat op biologische en of energetische verbindingen met het grote geheel en het individu?
Ik hoop dat de medicatie morgen geschorst wordt door de klachtencommissie. In een hoorzitting zou ik graag deze vragen en door u gegeven antwoorden mee willen laten wegen.
Antwoord
In Noorwegen heb je als patiënt inmiddels bij wet de optie om te kiezen om zonder medicatie behandeld te worden, ook als er sprake is van een gedwongen opname.
De Noorse juridische redenering is namelijk dat artsen niet een persoon kunnen dwingen om medicatie te nemen die minder dan 50% kans op verbetering geeft.
Aangezien antipsychotica een probabiliteit hebben van verbetering die rond de 30% ligt (in technische termen: number needed to treat van 3), heeft de Noorse wetgever besloten dat patiënten niet gedwongen kunnen worden om medicaties als cisordinol te gebruiken, ook niet als ze gedwongen zijn opgenomen.
Inmiddels zijn er speciale klinieken in Noorwegen waar zonder medicatie wordt behandeld.
Zie bijvoorbeeld deze link.
Je zou dit op de zitting naar voren kunnen brengen.
Ik geef je echter niet veel kans, omdat deze ontwikkeling nog grotendeels onbekend is in Nederland. Het gaat vrijwel zeker ook hier komen, maar ik schat dat er nog 5-10 jaar nodig is om deze wetenschap en cultuur in de Nederlandse GGZ te laten landen.
Mocht je cisordinol moeten nemen en wil je meer weten of willen vertellen over de bijwerkingen, zie: https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/z/zuclopentixol
Succes!!!
Jim
Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 49
Beantwoord door: Jim van Os op 9 augustus 2019